Wat is het verschil tussen klassieke voedselallergie en voedselgevoeligheid? Klassieke allergieën zijn relatief zeldzaam en worden veroorzaakt door IgE-antilichamen.

 

IgG  Overgevoeligheid voor voedingsmiddelen

Daarnaast komt overgevoeligheid voor voedsel steeds meer voor, specialisten schatten dat het bij meer dan 40% van de bevolking voorkomt. Deze vorm wordt veroorzaakt door IgG antilichamen. Voedselgevoeligheid openbaart zich meestal in vertraagde reacties van een aantal uren of zelfs dagen na het innemen van het veroorzakende voedsel.

Voedselgevoeligheden worden vaak geassocieerd met chronische klachten zoals migraine, eczeem, astma, spastische darm, chronisch vermoeidheidsyndroom, oorklachten, gewrichtsontstekingen, lusteloosheid en gewichtproblemen. Vanwege het tijdsverschil tussen het eten van bepaald voedsel en de aanvang van symptomen is het buitengewoon moeilijk om de oorzaak te identificeren zonder laboratoriumonderzoek.

In tegenstelling tot de klassieke allergieën zijn er normaal gesproken meerdere voedingsmiddelen bij betrokken en is het zeer moeilijk vast te stellen zonder laboratoriumonderzoek. Het meten van voedingsspecifiek-IgG is de beste test om voedselgevoeligheid vast te stellen.
 

Wanneer een persoon een bepaald voedingsmiddel een tijdje weggelaten heeft omdat hij/zij weet of verwacht dat het een probleem veroorzaakt, dan daalt na enige tijd de hoeveelheid antilichamen tegen die voedingsstof. De antilichamen dalen tot een normaal niveau in ca. 3 tot 6 maanden. Dit betekent dat na die periode het genegeerde voedsel niet meer geïdentificeerd wordt in de test, terwijl u met deze voedingsstof nog steeds voorzichtig dient te zijn.

Voor de meeste personen is deze verandering of beperking in het dieet geen onoverkomelijk probleem. Veel mensen hebben uitgevonden dat ze na 4 of 5 maanden van compleet weglaten van hun probleemvoedsel vaak in staat zijn ze één voor één weer in te nemen en daarbij vaststellen welke voedingsstoffen geen problemen meer opleveren.

IgG
Er is een methode om de oorzaken van complexe lichaamsreacties op te sporen.
De sleutel daartoe zijn antilichamen, die door het immuunsysteem worden gevormd. Wanneer het darmslijmvlies beschadigd is, waardoor voedingsmiddelen niet meer kunnen worden verteerd, dan
ontstaat het 'leaky gut' of lekkende darm syndroom. De voedingsstoffen lekken dan door de wand het lichaam in, van top tot teen en wordt zó systemisch, uw immuunsysteem is dan in oorlog. Met
behulp van een lgG onderzoek kan aangetoond worden dat bepaalde antilichamen in het bloed aanwezig zijn en kan worden bepaald op welke voedingsstoffen u reageert.
 Sommige voedingsstoffen kunnen altijd gegeten worden sommige in rotatie
,l keer per 4 dagen, en sommige nooit meer.
Zodra u daarna uw eetgewoonten verandert en die voedingsstoffen weglaat, die uw lichaam niet verdraagt, kan uw darmwand regenereren, dus herstellen en uw immuunsysteem komt tot rust en de klachten worden minder.





 

Meetresultaten 3

 

 

 

Meetresultaten 2 
Biologisch Medisch Centrum Utrecht Epe Paul van Meerendonk
Deze site is opgericht door een zeer tevreden cliënt van het Biologisch Medisch Centrum

Biologisch Medisch Centrum
Behandeling CVS/ME

ATP energie
Dr Myhill
Dr Teitelbaum
Dr Meirleir
Dr Cheney
Arts Paul van Meerendonk

ADP-ATP efficiency
Mitochondrial dysfunction
HINTS
EPD Desensibilisatie
Cvs en fibromyalgie
CVS ME aantoonbaar
CVS legitiem
Research direction
CT

Virus en DNA
esme
Glutathion
Vitamine B12
Vitamine D
Zware metalen
Cadmium
FIR
Carnitine
Nac
D-ribose
Meetresultaten 1

Meetresultaten 2
Meetresultaten 3
Meetresultaten 4


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 










 

















 

Paul van Meerendonk, arts
Biologisch Medisch Centrum
Amsterdamsestraatweg 544 A
3553 EN UTRECHT
Tel.: 030-2805089
Fax: 030-2805198
Tel.spreekuur: ma,di,do,vr 16.30-17.30
Tevens:
Lariksweg 28
8162 EG EPE
Tel.: 0578-610292
Fax: 0578-610270
E-mail: p.meerendonk@planet.nl

 

Groenten |gG
Asperge
Avocado
Biet
Broccoli
Kool. witte
wortel
Bloemkool
Selderie
Komkommer
Knoflook
Paprlka
Sla
Champignon
Olijf
Ui
Erwt
Pompoen
Radijs
Spinazie
Squash
Sperzieboon
Aardappel. zoet
Tomaat
Aardappel. wit
GEMENGD lgG
Bakkersgist
Biergisl:
Ríetsuiker
Chocolade
Koffie
Honing
NOTEN EN GRANEN |gG
Amandel
Amaranth bloem
Gerst
Boekweit
Mals
Hazelnoot
Gluten
Kldney boon
Linzen
Lima boon
Haver
Pinda
Pecan
Pinto boon
Rllst
Rogge
Sesam
Soja
spelt
zonnebloem pitten
walnoot
tarwe gliadine
tarwe korrel

Trefwoorden

DHEA

17-OH sterolden
17-keto steroíden
MELKPRODUKTEN lgG
Caselne
Cheddar kaas
Kwark
Koemelk
Geitenmelk
Mozzarella kaas
Yoghurt
Wei
FRUIT IQG
Appel
Abrikoos
Banaan
Bosbes
Kokosnoot
Veenbes
Druif
Grapefruit
Citroen
Slnaasappel
Papaya
Pemlk
Peer
Ananas
Pruim
Fram boos
Aardbei
VISIGEVOGELTE lgG
Kip
Mossel
Kabeljauw
Krab
Eiwit
Eigeel
Heilbot
Kreeft
Oester
Rode poon
Zalm
Gamaal
Tong
Tonijn
Kalkoen
VLEES IgG
Rundvlees
Lamsvlees
Varkensvlees