Een rotte smaak met perssinaasappels

 

Biologisch Medisch Centrum
Behandeling CVS/ME
ATP energie
Dr Teitelbaum
Dr Meirleir
Dr Cheney
Arts Paul van Meerendonk

ADP-ATP efficiency
Mitochondrial dysfunction
HINTS
EPD Desensibilisatie
Cvs en fibromyalgie
CVS ME aantoonbaar
CVS legitiem
Research direction
CT

Virus en DNA
esme
Glutathion
Vitamine B12
Vitamine D
Zware metalen
Cadmium
FIR
Carnitine
Nac
Meetresultaten 1

Meetresultaten 2
Meetresultaten 3
Meetresultaten 4

 

 
Een rotte smaak met perssinaasappels.

Even een klein dingetje tussendoor:

Sommige dingen blijken moeilijk uit te vinden. Ik drink vaak verse sinaasappelsap. Meestal van AH. Maar ik had er last van dat de smaak vaak minder was. Wat oud, iets bedorven, over de datum. Ik begreep er niets van. Pas na lang zoeken kwam ik erachter dat het te maken had met mijn elektrische pers. Omdat ik iedere dag verse sinaasappel sap dronk ging de pers niet iedere dag de afwasmachine in.

Deze werd vaak alleen goed met water afgespoeld.

Dat bleek verkeerd te gaan. Ook na het goed afspoelen met heet water blijkt er een heel dun laagje sinaasappelsap achter te blijven in de pers. En nu komt het volgende erbij. Door deze normaal recht op te laten drogen blijft deze ook iets vochtig. Dit bleek de rotte smaak aan het sap te geven. De remedie was heel eenvoudig. Ten eerste kun je het na iedere keer echt goed afwassen. Ten tweede kun je het op zijn kop laten drogen zodat het water er uit loopt. Er blijkt als het op zijn kop gedroogd wordt geheel geen nare smaak te ontstaan in de pers. In fruit zit een automatisch rot proces. Met behulp van het hormoon ethylene wordt een signaal gegeven dat het tijd is om te gaan rotten. Dit is nodig voor de voortplanting van vruchten. Om de pitten de gelegenheid te geven te gaan groeien in de grond. Als een vrucht aan het rotten is geeft deze ethylene ook als gas af naar de andere vruchten in de buurt en zullen deze ook gaan rotten na enige tijd. Dit gebeurd heel snel in een vochtige omgeving.