Thaise yoga massage

 

Met het hebben van chronische vermoeidheidsklachten en Lyme is vaak een van de dingen die gebeuren dat er pijn, stijfheid, verkorte en of verkrampte spieren en pezen en gewrichten ontstaan. Het mooiste is het natuurlijk als de oorzaak van binnenuit kan worden opgelost en de oorzaak, mogelijk niet meer goed tot ontspanning komen doordat het parasympathische systeem niet meer goed in staat is het lichaam tot rust te laten komen en te herstellen. Oplossingen zijn onderweg en ik denk dat we het over enige tijd gaan winnen van deze bacteriŽn.

Zolang die stijfheid er echter is is het heerlijk om, als de portemonnee het toelaat, zo nu en dan een massage te nemen. Ik heb in de afgelopen jaren misschien wel een paar honderd massages gehad en gemerkt dat daar aanzienlijke verschillen in zitten hoe zeer die stijfheid verlichten.

De standaard ontspannings massage is even aangenaam maar doet niet zoveel. Dan kun je kiezen voor een stevige of sportmassage. Dit kan pijnlijk zijn maar als het helpt heb je dat er voor over. Helaas stevig of niet blijft het een oppervlakkige massage. Ook de Chinese massage verschilt daar niet zoveel van hoewel een enkeling ietsje yoga massage toepast.

De beste massage blijkt een Thaise yoga massage te zijn. Daarbij is veel kracht nodig van de masseur of masseuse want je wordt flink uit elkaar gerekt
Maar de techniek is net zo belangrijk en ook het uithoudingsvermogen en de kracht van de masseur. Sommige masseurs/masseuses blijken best een stukje techniek te bezitten maar omdat het een van de voor de masseur zwaarste vormen is van masseren houden ze het maar enkele minuten vol om de tijd verder te vullen met lichtere handelingen. Ik heb in loop der jaren vele masseurs geprobeerd zeker 30 of 40 en vele in de omgeving van Alkmaar en ben nu terecht gekomen bij Kai van Andaman Pearl. Zij heeft jaren lang massage les gehad in Thailand en geeft ook les aan andere masseurs. En als sommige andere masseuses zelf een massage nogig hebben gaan ze ook juist naar haar. Ze spreekt behalve Thais alleen Engels maar je krijgt wel de best denkbare massage die ik ooit heb meegemaakt. Na 1 afspraak heb ik meteen een abonnement gekocht voor 20 behandelingen. Ze heeft ook beroemde sporters gemasseerd en is daar zelfs voor gevraagd te komen werken maar omdat ze dan had moeten verhuizen heeft ze dat niet gedaan. Ik heb geen aandelen nog geniet ik korting door haar aan te prijzen. Als ik iets bijzonder goeds tegenkom dan wil ik dat gewoon graag delen met mensen die daar mogelijk baat bij hebben.

Thaise massages hebben soms een iets geladen naam maar dat is eigenlijk heel jammer omdat dat de aandacht iets aflijd van de mogelijke kwaliteit van de behandeling. Ik denk dat het ook beter werkt dan de meeste fysio, osteopatische therapie en chiropractie. Ook daar heb ik de nodige ervaring mee en met alle goede bedoelingen werkt het denk ik toch meestal lang niet zo goed als de Thaise yoga massage mits uitgevoerd door de beste behandelaars en natuurlijk eventueel afhankelijk van de exacte klacht.

Probeer waar u ook woont in Nederland een keer een massage van Kai en u heeft een maatstaf voor hoe goed een massage kan werken en mocht Alkmaar te ver zijn om steeds naar toe te gaan dan kunt u daarna op zoek gaan naar een Thaise yoga massage dichter bij u in de buurt. Mocht u bij haar geweest zijn en een vergelijkbare kwaliteit gevonden hebben dan wil ik dat wel hier publiceren maar niet voordat ik het ook zelf getest heb. u kunt een email sturen naar info@biologischmedischcentrumbmc.nl

Kai - Andaman Pearl  

Doelenstraat 10, 1811 KZ Alkmaar

Telefoon:06 84808048

andamanpearl@live.nl

 

Nog wel grappig om te vermelden is mijn nieuwe ervaring met mijn eigen Panasonic massagestoel.

Voorheen voelde deze altijd wel lekker maar wat hard, ietsje pijnlijk. Ik had soms zoiets van een goede massagestoel maar jammer dat het net wat hard aanvoelt. Maar nu voelt hij veel zachter. Misschien als ik nog een aantal massages van Kai heb gehad dat mijn eigen massagestoel gewoon aangenaam gaat voelen. Niet erg belangrijk maar wel opmerkelijk.

 

Thaise yoga massage Alkmaar

 

 

Nieuws new lyme treatment

Nieuws

Lezing Paul van Meerendonk
Biologisch Medisch Centrum
Vermoeid dagen na inspanning
Latent Epstein Barr Virus Herpes Viruses
Lezing UMC Utrecht
HINTS
ATP energie
Behandeling CVS/ME

Lyme behandeling

Lyme: Borreliose.nl
Lyme Cowden / LTT test

Lyme treatment
Lyme Tinidazole Tigecycline
Lyme Research 2014
Samento clinical test 5400mg/day/26weeks
CDC
Algemene angststoornis

Dr Ablashi HHV6A Herpes Viruses
Dr Myhill
Dr Teitelbaum
Dr Meirleir
Dr Garth Nicolson
Dr Cheney

Dr Burrascano

Dr Eva Sapi

Dr Dietrich Klinghardt

Dr Horowitz

Dr Armin Schwarzbach

Dr Alan MacDonald
Dr Chia Parvo Herpes Viruses
Dr Montoya Herpes Viruses
Arts Paul van Meerendonk

ADP-ATP efficiency
Mitochondrial dysfunction
Cvs en fibromyalgie
Virus en DNA
Viruses and mitochondria
Virussen en immuunsysteem
Groeihormoon en immuunsysteem
GH-CNS
Immuunsysteem
Hydratatie
Lymfe
Enzym
Zware metalen

Cadmium
Stikstofoxide
CVS ME aantoonbaar
CVS legitiem
esme
Research direction

Q10
PQQ
Glutathion/cacao
Carnitine
D-ribose
Vitamine B12
Foliumzuur B9
Vitamine D
Nac
FIR
EPD Desensibilisatie
Oxymatrine
Isoprinosine
Gc MAF
CT
Meetresultaten 1

Meetresultaten 2
Meetresultaten 3
Meetresultaten 4
7 genen groepen
IHHT
Matras
Hoe slank blijven
Schoonmaken mitochondria

cvs en anesthesie
Dik bloed
Hartslag Variatie

Neurotransmitters
cvs autopsy Herpes Viruses

Waking a Herpes Virus
Virussen en zenuwcellen
Spinazie mitochondria
Draco
Chocolade test

Beweging en Immuniteit

Zuurgraad cel

Hyperbaric therapy

Thaise yoga massage

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Loading

 

In 1998 ben ik voor het eerst bij Paul van Meerendonk van het Biologisch Medisch Centrum Utrecht geweest met chronische vermoeidheidsklachten, chronische buikpijn en een te laag gewicht. Binnen 3 maanden waren de vermoeidheidsklachten veel minder. De buikpijn was na drie maanden geheel verdwenen terwijl ik daar meer dan 15 jaar continue last van had gehad en van meerdere artsen en internisten te horen had gekregen dat er niets aan te doen was en er mee moest leren leven. Binnen een jaar was mijn gewicht ook normaler.

De uitgebreide metingen verricht in opdracht van van Meerdendonk in verschillende binnenlandse  en buitenlandse laboratoria gaven de volgende resultaten: In mijn darmflora bleken meerdere belangrijke bacterie soorten te ontbreken, er was een daling in de gehele aerobe flora oa Lactobacillus, Enterococcen, Enterobacteriaceae en Escherichia Coli. Enkele hormoonsoorten waren op of beneden de ondergrens aanwezig, oa Somatomedine c, Testosteron, Trijoodthyronine en Dhea. En Magnesium, Calcium en Alpha 2 globuline niveaus waren laag. En had ik meerdere verhoogde antilichamen van het type G4 tegen meerde voedselsoorten voornamelijk zuivelsoorten en granen. Het uitgebreide onderzoek wat Paul van Meerendonk doet naar afwijkende bloed waarden en andere waarden is bijzonder in vergelijk met wat in het algemeen gedaan wordt. Er werd gekeken bij mij naar 145 bloedwaarden, naar 46 waarden betrekking hebbende op de darmflora, en naar reacties op 51 voedsel groepen. Voor wie hier niet bekend mee is, dit zijn veel metingen.

Mijns inziens is dit ook de enige manier om er achter te komen wat er aan de hand is.

Als je weinig of niets meet dan kun je ook weinig of niets constateren. En dat is precies wat ik bij andere reguliere artsen heb meegemaakt. Als ik dan hun resultaat bij mij vergelijk met het resultaat van Paul van Meerendonk van het Biologisch medisch Centrum Utrecht dan kan ik alleen maar vol lof zijn.

Door een verbeterde fitheid ben ik ook productiever geworden waarmee ik wil zeggen dat het in het algemeen economisch ook zeer zinvol is om hier veel meer mee te doen.

Naast de vele metingen is de interpretatie van de meetresultaten nog belangrijker. En dan nog belangrijker is de juiste behandeling

Ik ben van mening dat de deskundigheid waarmee de interpretatie van metingen wordt verricht door Paul van Meerendonk bijzonder hoog is. Alsmede de deskundigheid waarmee de juiste behandeling wordt gekozen.

 

Het zou heel mooi zijn als zijn kennis door veel meer artsen/internisten zou kunnen worden toegepast. Zodat reacties van artsen als, u heeft wel last maar wij kunnen niets vinden, het zal wel psychisch zijn en daar moet u maar mee leren leven, wat eigenlijk allemaal betekent ik weet niet wat er aan de hand is en ik heb niet de mogelijkheid om daar achter te komen, veel meer tot het verleden gaan behoren.
Hoge kosten?

Het kan meevallen. Het hangt natuurlijk  af van de vergoeding van de verzekeringsmaatschappij. Eerlijk gezegd let ik er niet zo op wat de kosten zijn, ik wil een zo goed mogelijke behandeling en of een verzekeringsmaatschappij dat dan wel of niet vergoed daar laat ik mijn gezondheid niet door bepalen. Met aftrek van de vergoeding heeft het mij ongeveer zevenhonderd euro gekost.
Je moet een verwijzing van de huisarts hebben om voor vergoeding in aanmerking te komen. En je kunt bij de verzekeringsmaatschappij vragen of zij het vergoeden en ook of zij bloedonderzoek uit naam van van Meerendonk vergoeden.  Als je verzekering medicatie en onderzoek niet vergoed dan kun je een maatschappij zoeken die het wel vergoed maar dan zal een behandeling misschien pas in het nieuwe kalenderjaar begonnen kunnen worden. Bloedonderzoek koste bij mij ongeveer negenhonderd euro maar werd vergoed. De consulten kosten naar verhouding weinig ongeveer driehonderd euro voor twee keer (eerst een intake gesprek en na ongeveer zes weken bespreking van het onderzoek en behandeling). Deze kosten zijn bij mij ook vergoed. Andere onderzoeken kosten rond de tweehonderd euro per onderzoek.(voedsel intolerantie, ontlastingsonderzoek) Ook deze werden bij mij vergoed.
Ik kan me goed voorstellen dat deze kosten voor sommige mensen niet mee vallen. Vermoeidheid heeft het voor velen onmogelijk gemaakt om wat te verdienen. Mijn idee hierover is dat het 100% vergoed zou moeten worden. . Dat komt wel over een aantal jaren denk ik. Maar we zijn nog niet zo ver. Het is uiteindelijk voor de verzekeringsmaatschappij goedkoper om eenmalig iets te vergoeden wat werkt bij de meeste mensen dan om misschien minder maar veel vaker te betalen voor behandelingen met (veel) minder slagingskans. Komt u echter in het Lyme traject dan lopen de kosten wel degelijk op. Vooral met een goede behandeling met 4ME.Wat ik zelf verder geleerd heb over de omgang met deze vermoeidheidsziekte:


Je moet echt voldoende rusten. Zelfs meer dan voldoende. Zelfs heel veel.

Door enorm veel te rusten kan ik me weer goed voelen.

Zodra ik echter wat meer ga doen dan komt er een terugslag.

Ik ga na een dag redelijk wat gedaan te hebben moe maar voldaan naar bed.

Maar de volgende dag en de dag daarop ben ik dan erg moe.

Als ik me weer goed voel is de verleiding te groot om dan maar even te doen wat ik nog steeds moest doen.

Door dingen met mate te doen word ik ook een beetje moe. En moet ik ook weer herstellen. In de loop der tijd gezien heb ik meer gedaan met doorzetten en daarna herstellen dan door met mate dingen te doen en dan een beetje te herstellen. Vertel het me maar wat het beste is.

Het antwoord daarop is toch erg duidelijk: Stoppen als je voelt dat het wat veel wordt! De volgende dag verder. Zo weinig mogelijk overbelasten!

Ik heb zelf de neiging om door te gaan met waar ik maar mee bezig ben als het dan eenmaal weer gaat.

Of om 's avonds dan nog even gezellig naar de sauna te gaan of wat te kletsen met vrienden.

Dat zit er eigenlijk niet in. Ik moet echt heel veel rust nemen. Heel saai. Maar wel de manier om me tussendoor minder moe te voelen. Afgezien van dat het voor mezelf saai is is het ook iets wat ik aan mijn omgeving moeilijk uit kan leggen. Althans voor mijn eigen gevoel. Eigenlijk realiseert mijn omgeving het niet echt denk ik. Zelfs degenen niet die ik het tien keer heb uitgelegd. Alleen degenen die ik het vijftig keer heb uitgelegd die beginnen het te snappen.

Wat ik soms hoorde als ik 's ochtends ergens vermoeid kwam was: Ben je de hele nacht uit geweest? Dat was natuurlijk niet het geval. Ik had de hele nacht geslapen als een os. Maar je hebt niet altijd zin om te bekennen dat je soms last van vermoeidheid hebt en dan is er de verleiding om die uitleg van anderen zo licht te ontkennen dat zij mogelijk bleven denken dat ik inderdaad toch wel uit was geweest zonder dat ik gelogen had. En ik ben dan nog wel iemand die gemakkelijk over zijn zwaktes praat. In tegenstelling tot veruit de meeste mensen.

Als je zegt dat je last van vermoeidheid hebt plaatst iedereen dat in zijn eigen referentiekader. Iedereen is wel eens moe. Maar om het aan te geven als iets waar je last van hebt daar wordt dan van gedacht dat het wat slap is, dat je wat meer moet doorzetten, dat je wat meer moet sporten om conditie op te bouwen. Was het maar zo. Ik ging dag en nacht sporten als het zou helpen maar helaas en ook met mate helpt niet. Een lange wandeling in de buitenlucht voelt goed en doe ik vaak lange periodes elke dag. Maar echt helpen doet alleen enorm veel slapen en de behandeling van een enkele zeer goede arts. Het gaat nu veel beter met mij dan het ging zonder de behandeling en bij elkaar opgeteld ben ik nog niet zo lang met de behandeling bezig. Dat is ook iets wat eigenlijk beter uitgelegd zou moeten zijn: Ik denk bij deze vermoeidheidsklachten dan ik er met een maand of wat geheel vanaf zou moeten kunnen zijn. Maar dat is niet de behandel duur. Als je geluk hebt kun je met een maand of twee tot drie geheel van de vermoeidheid af zijn. Als het echter hardnekkiger is staat er twee jaar voor de behandeling. Over het algemeen geldt: deste korter je het hebt en deste jonger je bent deste sneller kun je er van af zijn. Bij mijn eerdere behandeling van enkele maanden zo'n twaalf jaar geleden was ik snel veel beter. En heb ik meerdere jaren daarna geen noodzaak gevoeld er wat aan te moeten doen. Ik was nu echter teruggevallen en ben nu weer in behandeling om fitter te worden. Ik wil nu honderd procent fit worden. Het gaat alweer de goede kant op.

Ik probeer zo weinig mogelijk suiker te gebruiken. Het is ongezond en de suiker spiegel gaat teveel omhoog en daarna teveel omlaag waardoor je je moe zou moeten voelen. Toch heb ik gemerkt dat als ik flink moe ben en dan erg trek krijg in met name chocolade en dat dan ook inderdaad neem ik mij juist de volgende dag veel beter voel.
Ik heb zelfs wel eens demonstratief een fles energierijke sportdrank meegenomen en gezegd dat ik daar veel baat bij had. Dat werd volledig afgekeurd. Ik vraag me toch af of dat of dat inderdaad zo slecht is voor mij.

Juist deze gedachte, het even snel beter voelen, is de verkeerde.

Opvallend beter voel ik me de dag na de combinatie van b12 inj. carnitine en multivitamine en twee maal 0.4 gram testosterongel (Een maal 's ochtends en een maal 's avonds). Met name veel beter in mijn rug.

 

En het  veel aanwezig zijn van Lyme en co-infecties bij CVS/ME!

 

Chronische Lyme onderzoek en behandeling is enorm beÔnvloed door financiŽle belangen van verzekeringsmaatschappijen en andere belanghebbende.

Ik heb van mezelf een erg positieve instelling. Maar deze invloed is een horrorverhaal bij chronische Lyme, wat van zichzelf al erg genoeg is. Om hierover een idee te hebben kijk naar deze documentaire van 1 uur en 44 minuten: Under our skin:

http://www.youtube.com/watch?v=2JgR_Jfbhv8 

 

De nieuwe betere meetmethode Elispot LTT en de erkenning van biofilm zal hier een grote verandering in geven. Hoewel het even zal duren voor de opgebouwde achterhaalde ideeŽn van het toneel zijn verdwenen. De kentering is nu al duidelijk zichtbaar, waarschijnlijk in ongeveer 2015 pas zal er onder medici echt een nieuw algemeen beeld zijn schat ik. Dan zullen er ook enorme subsidies los gaan komen, omdat erkent gaat worden hoe groot het probleem is. Ook omdat het volgens Lyme onderzoekers aan de basis ligt van Alzheimer, MS, ALS, en naar wordt aangenomen nog veel meer ziektes.

 

Lezing Paul van Meerendonk

Behandeling CVS/ME

Paul van Meerendonk, arts

Biologisch Medisch Centrum Utrecht/Epe

Amsterdamsestraatweg 544 A

3553 EN UTRECHT

Tel.: 030-2805089

Fax: 030-2805198
Tel.spreekuur: ma,di,do,vr 16.30-17.30

Tevens:

Lariksweg 28

8162 EG EPE

Tel.: 0578-610292

Fax: 0578-610270

E-mail: p.meerendonk@planet.nl  Email alleen voor het maken van een afspraak.

 

 

 

 

luidsprekers luidsprekers