Wat te doen bij een tekenbeet?

Direct naar de huisarts of een artsenpost en de teek professioneel laten verwijderen. Of direct een tekentang kopen en deze daarmee verwijderen en dan zo snel mogelijk naar een huisarts. Niet eraan gaan trekken etc alleen op een van deze twee manieren.
De omgeving moet daarna worden gedesinfecteerd.

Dan de teek bekijken of hij er wel met angel en al is uitgekomen. Als deze er nog in zit blijft de kans op besmetting groter. Deze moet er direct uit. Omlijn de beet (of eigenlijk steek want het is een steek geen beet) met een pen zodat later eventueel nog gekeken kan worden of er toch nog iets zit.

Begin direct met Doxycycline binnen een uur. De apotheek heeft dat waarschijnlijk op voorraad. Anders naar een andere apotheek. Meteen 400 mg innemen en daarna 2 x per dag 100 mg gedurende minimaal 4 weken. En direct Banderol en Samento bestellen en zorgen dat u dat de volgende dag in huis heeft. De spirocheet  veranderd snel in een cyste juist door de Doxycycline en is dan beschermd tegen de Doxycycline. De Banderol en de Samento vernietigen de cyste en andere mutaties van de Lyme. Als anders gestopt wordt met de Doxycycline kunnen de andere vormen weer actief gaan worden als ze merken dat de kust veilig is voor hen om weer als spirocheet verder te gaan. Als er verschijnselen blijven direct naar Meirleir of Meerendonk. Er bestaat een kans dat uw huisarts het niet zo serieus neemt en u vraagt de volgende dag te komen. Bel een andere huisarts die het wel serieus neemt, en vertel dat uw huisarts u niet direct wil helpen. U heeft dan meteen een betere nieuwe huisarts gevonden en kunt u zich hopelijk bij hem of haar inschrijven. Als u dubbel pech heeft dan een volgende arts bellen.

Dan bellen naar Prohealth in Weert http://prohealth.nl/ tel 0495 54 50 00  om de teek op te sturen. Zij onderzoeken deze dan en dan weet u wat u mogelijk binnen heeft gekregen. Dit onderzoek is niet zo duur kost 39,95 en dan weet je wat je mogelijk binnen hebt gekregen.

Na 3 weken een bloedonderzoek doen. Liefst bij Meirleir of Meerendonk. Maar kan in eerste instantie ook bij uw huisarts. Mocht u nog last ervaren dan zeker naar Meirleir of Meerendonk. En met de uitslag van het onderzoek van de teek weet u ook of u zich bij een van deze twee artsen moet melden. Een tekenbeet is een zeer serieuze gebeurtenis. Die op dit moment in het algemeen nog zwaar wordt onderschat. De kans op last is groot en de hoeveelheid last kan verschrikkelijk zijn tot blijvende invaliditeit en de dood aan toe.

Als u net gestoken bent dan heeft u een unieke kans om er wat aan te doen. Na een dag kan de Borrelia al in uw hoofd zitten waar het immuunsysteem en antibiotica het al niet meer weg kunnen krijgen.

Als u de teek pas laat ontdekt en het al mogelijk verder verspreid is dan moet u aan de ceftriaxone en cefotaxime intraveneus gedurende 14 dagen. Maar laat u zich niet gerust stelen door uw huisarts. De meeste huisartsen nemen het heel serieus maar er zijn nog steeds ook een aantal huisartsen die er veel te luchtig mee omgaan. De kennis op dit gebied is veel te gering in Nederland ook onder de huisartsen. Door de Lyme onderzoekers wordt de teek "natures dirty needle"genoemd naar de injectiespuiten die junkies delen.

Biologisch Medisch Centrum Epe       

Deze site is opgericht door een zeer tevreden cliŽnt van het Biologisch Medisch Centrum van Paul van Meerendonk

 

 

Wat te doen bij een tekenbeet

Nieuws

Lezing Paul van Meerendonk
Biologisch Medisch Centrum
Vermoeid dagen na inspanning
Latent Epstein Barr Virus Herpes Viruses
Lezing UMC Utrecht
HINTS
ATP energie
Behandeling CVS/ME

Lyme behandeling

Lyme: Borreliose.nl
Lyme Cowden / LTT test

Lyme treatment
Lyme Tinidazole Tigecycline
Lyme Research 2014
Samento clinical test 5400mg/day/26weeks
CDC
Algemene angststoornis

Dr Ablashi HHV6A Herpes Viruses
Dr Myhill
Dr Teitelbaum
Dr Meirleir
Dr Garth Nicolson
Dr Cheney

Dr Burrascano

Dr Eva Sapi

Dr Dietrich Klinghardt

Dr Horowitz

Dr Armin Schwarzbach

Dr Alan MacDonald
Dr Chia Parvo Herpes Viruses
Dr Montoya Herpes Viruses
Arts Paul van Meerendonk

ADP-ATP efficiency
Mitochondrial dysfunction
Cvs en fibromyalgie
Virus en DNA
Viruses and mitochondria
Virussen en immuunsysteem
Groeihormoon en immuunsysteem
GH-CNS
Immuunsysteem
Hydratatie
Lymfe
Enzym
Zware metalen

Cadmium
Stikstofoxide
CVS ME aantoonbaar
CVS legitiem
esme
Research direction

Q10
PQQ
Glutathion/cacao
Carnitine
D-ribose
Vitamine B12
Foliumzuur B9
Vitamine D
Nac
FIR
EPD Desensibilisatie
Oxymatrine
Isoprinosine
Gc MAF
CT
Meetresultaten 1

Meetresultaten 2
Meetresultaten 3
Meetresultaten 4
7 genen groepen
IHHT
Matras
Hoe slank blijven
Schoonmaken mitochondria

cvs en anesthesie
Dik bloed
Hartslag Variatie

Neurotransmitters
cvs autopsy Herpes Viruses

Waking a Herpes Virus
Virussen en zenuwcellen
Spinazie mitochondria
Draco
Chocolade test

Beweging en Immuniteit

Zuurgraad cel

Hyperbaric therapy

Thaise yoga massage